Натпревари

Регионален натпревар по биологија во Валандово

На ден 25.04.2015г. се одржа регионален натпревар по биологија во Валандово. На натпреварот имаше повеќе учесници, од Општина Валандово, Гевгелија, Богданци, Струмица и Радовиш. Учениците од I год. со ментор Ани Костадинова постигнаа завидни резултати. Освоија 2 први, 2 втори и 2 трети места. I место: 1. Цветанка Солакова 2. …

Read More »

Гевгеличани по втор пат го освоија „Бисерот на морето“

По јубилеен десетти пат во организација на Сојузот на готвачи од медитерантскиот и европскиот регион од 25 до 29 април во Супетар , на островот Брач ( Хрватска) се одржа меѓународниот кулинарски фестивал „Бисер мора“.Почнувајќи како настан со учество на 20 хрватски готвачи, денеска фестивалот има друга димензија опфаќајќи околу …

Read More »

Општински натпревар по биологија

Во текот на изминатиот викенд на 04.04.2015 СОУ „Јосиф Јосифовски“- Гевгелија беше домаќин на општинските натпревари за учениците од прва, втора и трета година од СОУ “Јосиф Јосифовски“ – Гевгелија, СОУ „Богданци“ и СОУ „Гоце Делчев“ – Валандово. Учениците постигнаа одлични резултати, успешно пласирајќи се на регионалниот натпревар по биологија.Од …

Read More »

Трето место за нашите математичари

Димитар Стефанов и Мими Филова, ученици од СОУ Јосиф Јосифовски, го освоија третото место на државниот натпревар по математика за средните училишта кој се одржа во Скопје на Машинскиот факултет. Со ова признание, Стефанов и Филова се стекнаа со право да настапат на математичката олимпијада. На истиот натпревар учениците Росана …

Read More »

Успех на трка на франкофонијата

Под мотото „Биди активен! Трчај за франкофонијата“ на 21 март (сабота) се одржа трка со која беше одбележан Светскиот ден на франкофонијата. Трката ја организираше Францускиот институт во Скопје во соработка со Амбасадата на Франција, а на неа учествуваа над 500 учесници од средните училишта од Македонија.На отворањето на настанот …

Read More »

Општински натпревар „SPELLING BEE 2015”

На 26 март во просториите на СОУ„Јосиф Јосифовски“ – Гевгелија се одржа oпштинскиот натпревар „Spelling Bee 2015”. Оваа година 35 ученика се натпреваруваа во две категории – помлади (ученици од прва и втора година) и постари средношколци (трета и четврта година). Од нив 11 се пласираа за регионалниот натпревар кој …

Read More »

Бронзен медал на математичка Олимпијада

На дваесет и втората Македонска математичка олимпијада која се одржа на 04.04.2015 година на ФОН Универзитетот во Скопје, учениците од СОУ „Јосиф Јосифовски“ – Гевгелија постигнаа извнреден резултат. Учествуваа учениците Димитар Стефанов и Мими Филова под менторство на професорите Сашо Папалазов и Зоран Филов. Ученичката Мими Филова освои бронзен медал.

Read More »

Извонреден успех на Европски математички куп

На 14 декември во просториите на Машинскиот факултет во Скопје се одржа Европскиот математички куп, кој е меѓународен натпревар по математика со тригодишна традиција на одржување. Натпреварот се организира од хрватското здружение на математичари „Марин Геталдиќ“ од Загреб. Врз основа на постигнатите резултати на ЈММО 2014 и ММО 2014 учествуваа …

Read More »

Powered by keepvid themefull earn money