ВЕСТИ

Известување за учениците од СОУ „Јосиф Јосифовски“

Почитувани ученици, со оглед на настанатата состојба сакаме да ве информираме дека наставниот кадар од СОУ „Јосиф Јосифовски“ ќе продолжи со својата педагошка улога со неформална едукација. Целта е подобро информирање и известување за содржините коишто требаше да ги изучите во второто тромесечие од ова полугодие. Од неодамна на веб-страницата …

Повеќе »

ИЗВЕСТУВАЊЕ!!!

Согласно настанатата состојба со заразни болести и Одлуката на Владата од 10.3.2020 година за прекинување на воспитно образовниот процес, се известуваат учениците и вработените во СОУ Јосиф Јосифовски Гевгелија дека од утре, 11.3.2020 година, НЕМА ДА СЕ ОДРЖУВА НАСТАВА во наредните 14 денови. За продолжување на наставата, дополнително и навремено …

Повеќе »

Прва дисеминација на проектот „Стартап бизнис за млади претприемачи и обука за туризам и угостителство“

На 12.2.2020год. (среда) во СОУ „Јосиф Јосифовски“ – Гевгелија се одржа првата дисеминација на проектот „Стартап бизнис за млади претприемачи и обука за туризам и угостителство“ во рамки на програмата „Еразмус +“. Проектот опфати двонеделна мобилност на 20 ученика од економско – правна и трговска струка во Даблин (Р Ирска …

Повеќе »

Обуките од проектот „за меки вештини“ продолжуваат

Четириесет ученици од економско-правната струка изминатиот викенд во Гевгелија и Струмица ја продолжија обуката од „Програмата за развој на меки вештини“. Реализацијата на овие обуки што паралелно се изведува и за дел од наставниот кадар од СОУ „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија е релаизирана од страна на партнер компанијата „Енџој Мацедониа“, …

Повеќе »

Предлог-книга за викенд

Библиотеката во СОУ„Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија располага со 13 041 изданија. Освен лектирните и стручни изданија таа нуди богат фонд слободна литература. Во обидот да ја приближиме повеќе книгата до читателите и до младата популација се одучивме седмично да ви понудиме избор којшто можеби би ве интересирал. „Другиот брег на …

Повеќе »

Успех за Ана и Нела на Регионалниот натпревар по математика

На регионалниот натпревар по математика што се одржа на 8 февруари 2020 година, во гимназијата „Добри Даскалов“ во Кавадарци ученичката Ана Папалазова ја освои третата награда (односно прво место во групата А-гимназиски паралелки), а ученичката Нела Николова освои пофалница. На натпреварот учествуваа најдобро пласираните ученици од претходно одржаните општински натпревари …

Повеќе »

Дисиминација на ЦКА – ПХВ

Во просториите на СОУ „Јосиф Јосифовски“  во Гевгелија се одржа дисиминација на која присуствуваа ученици од училиштето. Целта на обуката беше младите да се запознаат со историјатот, активностите и принципите на Црвениот крст. Лидерот на клубот на млади, а воедно и дисиминатор, Милчо Јовановски ни изјави дека ова е прва …

Повеќе »

Поддршка на младинските иницијативи преку проектот за меѓуетничка интеграција

Меѓу десетте најдобри училишта во Републикава што ги спроведуваат проектите за меѓуетничка интеграција во образованието се најде и СОУ „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија. Како резултат на ова членови на СИТ – тимот од ова училиште со претставник од Општина Гевгелија беа на дводневна работилница за стекнување искуства за поддршка на …

Повеќе »

Практична обука во Ирска

Во рамки на програмата  „Еразмус +“ на Националната агенција за европски програми и мобилност , СОУ„Јосиф Јосифовски“- Гевгелија успешно ги реализира активностите во рамки на практичната обука на проектот „ Старт ап бизнис за млади претприемачи и обука за туризам и кетеринг“ во соработка со партнер организациите од Ирска и …

Повеќе »

Проект за зајакнување на меките вештини кај учениците

Претходниот петок-сабота однoсно на 24-25.01.2020год.  во СОУ „Јосиф Јосифовски“ Гевгелија започна со реализација гранд проектот „Соработка  меѓу училиштата и бизнис заедницата“ – Мерка 3: Воспоставување на курсеви со решавање на проблеми за зајакнување на меките вештини кај учениците од страна на Министерството за образование и наука. Четириесет ученици од економската …

Повеќе »

Powered by keepvid themefull earn money