Проекти

 СОУ„Јосиф Јосифовски“ се стекна со Повелба за мобилност за стручно образование и обука 

На 19.09.2017 година в.д. директорот на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност г.  Дарко Димитров денес го додели вториот сертификат во Република Македонија за Еразмус+ Повелба за мобилност за стручно образование и обука на училиштето СОУ Јосиф Јосифовски.  Воведувањето на оваа Повелба во нашата Република, институциите, а заедно …

Read More »

Втора дисиминација на проектот „Воведување во е-бизнис“

По повод патрониот празник на СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија на 4.5.2017 год.(четврток) се одржа втората дисиминација од проектот „Воведување во е-бизнис во рамки на програмата Еразмус+ на Националната агенција за европски програми и мобилност. Проектот опфати двонеделна мобилност во Даблин,  а партнер организација на проектот е ДРЛ со долгогодишно искуство во полето …

Read More »

Прва дисиминација на проектот„Воведување во е-бизнис“

На 17.3.2017год.(петок) во СОУ “Јосиф Јосифовски“ се одржа првата дисиминација од проектот „Воведување во е-бизнис“ во рамки на програмата Еразмус+. Проектот опфати двонеделна мобилност во Даблин, Ирска, а партнер организација на проектот е ДРЛ со долгогодишно искуство во полето на економскиот и социјалниот развој, подобрувањето на бизнис климата и странските …

Read More »

Практична обука во Ирска

Во рамки на проектот„ Воведување во електронски бизнис“ дваесет и седум ученика од образовниот профил економски техничар од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија беа на двонеделна обука во Даблин, Република Ирска. Проектот е дел од програмата Еразмус+ на Националната агенција за  европски програми и мобилност, а како партнер организација е компанијата ДРЛ претставена …

Read More »

Дисеминација на проектот„Молекуларна гастрономија“

На 21.04.2016 год. ( четврток) во пицерија „Уно“ беше организирана дисеминација на стекнатите знаења од проектот „Молекуларна гастрономија“, трет успешен проект на училиштето во рамки на програмата Еразмус +, со поддршка на Националната агенција за европски програми и мобилност. Присутните гости имаа можност да  присуствуваат на презентацијата за молекуларна гастрономија …

Read More »

Трета дисеминација на проектот „Коњичка индустрија и туризам“

На 20.11.2015год.“ беше реализирана  третата дисеминација на проектот „Коњичка индустрија и туризам“. Десет ученика од СОУ „Јосиф Јосифовски“-Гевгелија во рамки на групата што имаше практична обука во Биотехничката школа ГРМ, Ново Место( Словенија) ги разменија своите стекнати искуства со 10 ученика од хотелско-туристичката струка при СОУ„Јосиф Јосифовски-Гевгелија. Учениците беа вклучени …

Read More »

Втора дисеминација на проектот „Коњичка индустрија и туризам“

На 6.11.2015год. ( петок ) се одржа втората дисеминација од проектот „Коњичка индустрија и туризам“, втор успешен проект на СОУ “Јосиф Јосифовски“-Гевгелија, финансиран од Националната агенција за европски програми и мобилност, преку програмата Еразмус +. Десет ученика од СОУ „Јосиф Јосифовски“-Гевгелија во рамки на групата што имаше практична обука во …

Read More »

Проект „Нераскинливи Врски“

Техничкото средно училиште „Михајло Пупин“ од Инџија, Република Србија, во соработка со СОУ„Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија, започнаа со реализација на  проектот „Нераскинливи врски“.Основна задача и концепт на овој проект е остварување на размена на наставници и ученици со цел запознавање со начинот на работа во двете училишта. Во проектот „Нераскинливи …

Read More »

Прва дисиминација на проектот „Коњичка индустрија и туризам“

Одржана е првата дисиминација на стекнатите знаења од проектот „Коњичка индустрија и туризам“. Имено, дисиминацијата се одржа во СОУ„Јосиф Јосифовски“ – Гевгелија пред родителите на учeниците. Презентацијата се одвиваше во два дела. Првиот дел се состоеше од презентација на мотото , мисијата, целите, организационите единиците и начин на функционирање на …

Read More »

ПРОЕКТ: „Поврзување, размена и делување“

Општина  Гевгелија и општина Пазин заеднички го реализираа проектот „Поврзување, размена и делување“ финансиран од програмата на ЕУ „Европа за граѓаните“ кој опфаќа унапредување на долгогодишната соработка.  Двете општини ја потпишаа Повелбата за збратимување во Пазин, Хрватска на 14 септември 2015 година. Проектот официјално започна на 13 септември 2015година кога …

Read More »

Powered by keepvid themefull earn money