Проекти

Втора дисеминација на проектот „Коњичка индустрија и туризам“

На 6.11.2015год. ( петок ) се одржа втората дисеминација од проектот „Коњичка индустрија и туризам“, втор успешен проект на СОУ “Јосиф Јосифовски“-Гевгелија, финансиран од Националната агенција за европски програми и мобилност, преку програмата Еразмус +. Десет ученика од СОУ „Јосиф Јосифовски“-Гевгелија во рамки на групата што имаше практична обука во …

Read More »

Проект „Нераскинливи Врски“

Техничкото средно училиште „Михајло Пупин“ од Инџија, Република Србија, во соработка со СОУ„Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија, започнаа со реализација на  проектот „Нераскинливи врски“.Основна задача и концепт на овој проект е остварување на размена на наставници и ученици со цел запознавање со начинот на работа во двете училишта. Во проектот „Нераскинливи …

Read More »

Прва дисиминација на проектот „Коњичка индустрија и туризам“

Одржана е првата дисиминација на стекнатите знаења од проектот „Коњичка индустрија и туризам“. Имено, дисиминацијата се одржа во СОУ„Јосиф Јосифовски“ – Гевгелија пред родителите на учeниците. Презентацијата се одвиваше во два дела. Првиот дел се состоеше од презентација на мотото , мисијата, целите, организационите единиците и начин на функционирање на …

Read More »

ПРОЕКТ: „Поврзување, размена и делување“

Општина  Гевгелија и општина Пазин заеднички го реализираа проектот „Поврзување, размена и делување“ финансиран од програмата на ЕУ „Европа за граѓаните“ кој опфаќа унапредување на долгогодишната соработка.  Двете општини ја потпишаа Повелбата за збратимување во Пазин, Хрватска на 14 септември 2015 година. Проектот официјално започна на 13 септември 2015година кога …

Read More »

Културолошка презентација за проектот„Молекуларна гастрономија“

Во рамки на проектот : „Moлекуларна гастрономија“ на 1.10.2015 год. се одржа подготвителна средба и кулуролошка презентација со родителите и учениците кои се дел од проектот. Како современ стил на готвење, кој што се користи од страна на научници и од стручњаци за храна во многу професионални кујни и лаборатории, …

Read More »

Проектот „Молекуларна гастрономија“ на насловните страници во Шибеник

Во рамките на програмата Еразмус +,  22 ученика од угостителско-туристичка струка на СОУ „Јосиф Јосифовски“-Гевгелија , заедно со три професори-ментори имаат можност да бидат дел од двонеделна мобилност во партнер организација во Шибеник. Учениците стекнуваат вештини за истражување, применување на физичките и хемиските трансформации на состојките коишто се случуваат за …

Read More »

Проектот „Органски кетеринг“ прогласен за најдобар

Програмата Еразмус+ цели кон зголемување на знаењето и професионалните способности, а воедно ја подржува модернизацијата во овие области, нуди можности за аплицирање во различни акции достапни за студенти, ученици, млади соработници, професори, наставници, како и останати лица активни во областите кои ги поддржуваат образованието, обуката, младите и спортот. Националната агенција …

Read More »

Powered by keepvid themefull earn money