ОГЛАСНА ТАБЛА

ЗАПИШУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО ПРВА ГОДИНА

Во  учебната 2019/2020 година во  прва година  може да се запишат 374 ученици во 11 паралелки според плановите и ппрограмите за:   А) ГИМНАЗИСКО ОБРАЗОВАНИЕ   ( 170 ученика во 5 паралелки) Една билингвална паралелка македонска-француска. Потребен минимум за ова подрачје е 60 поени.   Б) УГОСТИТЕЛКО-ТУРИСТИЧКА СТРУКА ( 102 ученици …

Read More »

Годишни сметки за 2018 година

1. Годишна сметка за 2018 година за сметка 715010824990313 Bilans na prihodi i rashodi Bilans na sostojba Posebni podatoci Struktura na prihodi po dejnosti   2. Годишна сметка за 2018 година за сметка 715010824978530 Bilans na sostojba Danocen bilans za oddanocuvanje na dobicka Posebni podatoci  Prihodi i rashodi struktura na prihodi …

Read More »

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Во периодот од 15.1.2019год. до 31.12.2019год. ќе се изведуваат градежни работи на западното крило од училишниот објект. Од безбедносни причини се замолуваат учениците да не се приближуваат кон оградениот простор каде се изведуват градежните работи.

Read More »

ПЗУ Дентиција Ординација по Општа Стоматологија доделува стипендија за најдобро рангиран ученик од СОУ „Јосиф Јосифовски“ на Стоматолошки факултет – Скопје

ПЗУ Дентиција Ординација по Општа Стоматологија во сопственост на Д-р Рашела Петковска, доделува стипендија во износ од 6000 евра на студент на Стоматолошки факултет – Скопје при Универзитет „Св. Кирил и Методиј “ – Скопје, кој бил ученик во  СОУ „Јосиф Јосифовски“-Гевгелија и остварил најдобар ранг на приемниот испит за 2018/2019 …

Read More »

Биланс на состојба и биланс на приходи и расходи

Биланс на состојба Биланс на приходи и расходи Биланс на состојба Биланс на приходи и расходи Биланс на состојба Биланс на приходи и расходи Биланс на состојба Биланс на приходи и расходи Биланс на состојба Биланс на приходи и расходи Биланс на состојба Биланс на приходи и расходи

Read More »

Известување

Се известуваат учениците и вработените во СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија дека нема да се изведува настава на        8-ми септември (четврток) поради одбележување на денот на независноста на Република Македонија. На сите ученици и вработени им го честитаме државниот празник.

Read More »

Во СОУ Јосиф Јосифовски слободни места за уште 132 ученика

Во тек е вториот уписен рок за ученици во прва година средно образование. Во СОУ “Јосиф Јосифовски” од Гевгелија вчера и денеска се спроведува запишувањето на ученици во прва година во вториот уписен јунски рок. Во  ова гевгелиско средно училиште во првиот јунски уписен рок на 22 и 23 јуни …

Read More »

ДОВИДУВАЊЕ УЧИЛИШТЕ ДО СЕПТЕМВРИ

За околу 280.000 основци и средношколци денеска завршува учебната 2014/2015 година и почнува летниот распуст. Летниот распуст започнува и за околу 2500 ученици од гевгелиските основни училишта и средното училиште. Воедно, денеска е и последниот ден од годинашното екстерно тестирање, со кое во изминатите девет дена беа опфатени вкупно 183.280 …

Read More »

Ден на македонска револуционерна борба

Се известуваат учениците и вработените од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија дека 23.10.2015год. (петок) е неработен ден и нема да се изведува настава поради одбележување на 23-ти Октомври, Денот на Македонската револуционерна борба. На сите ученици и вработени им го честитаме празникот.

Read More »

Powered by keepvid themefull earn money