Активности

Се оградува спортскиот терен на СОУ Јосиф Јосифовски

Заради подобрување на условите за настава и престој на децата и наставниците во сите училишта во општина Гевгелија, во текот на 2014 година беа преземени повеќе активности за подобрување на условите за настава во петте основни училишта и СОУ„Јосиф Јосифовски“. Во СОУ Јосиф Јосифовски беше набавена нова компјутерска опрема опрема …

Read More »

Средба на претставници од БУМ со директорот на СОУ Јосиф Јосифовски

На ден 01.06.2015 година, претставници на Младинскиот клуб БУМ остварија средба со директорот на СОУ „Јосиф Јосифовски“, г-дин Борче Нечевски.  Целта на средбата беше доделување Благодарница на директорот од страна на клубот за досегашната соработка, односно за понудената поддршка од страна на директорот при спроведување на активностите во клубовите Учиме …

Read More »

СОУ Јосиф Јосифовски го одбележува својот патронат

СОУ„Јосиф Јосифовски“ вчера и денес со бројни манифестации го одбележува патрониот празник . Вчера во 19.30 часот во холот на Народниот тетар беше организирана изложба Вкусот на различностите, каде се дегустираше традиционалната српска, влашка, турска, ромска и македонска кујна подготвена од родителите на учениците од средното училиште а во рамките …

Read More »

22 ученици на обука во Словенија во рамки на проектот – Коњичка индустрија и туризам

Во рамки на проектот „Коњичка индустрија и туризам“ 22 ученици од  хотелско-туристичката струка, образовен профил хотелско туристички техничар, придружени со своите ментори, од СОУ„Јосиф Јосифовски“ во Гевгелија заминаа  за Словенија на двонеделна практична обука. Обуката е дел од проектот, кој се реализира преку програмата Еразмус +  на Националната агенција за …

Read More »

СОУ Јосиф Јосифовски на 6 – симулација на европски парламент

Во периодот од 20-ти до 22-ри февруари се одржа шестата национална симулација на Европскиот парламент во организација на меѓународното училиште „НОВА“ , а со поддршка на ЕУ Инфоцентарот, Секретаријатот за европски прашања на Владата на Република Македонија и Градот Скопјe. На настанот учествуваа осумдесет ученици и дваесет професори од дваесет …

Read More »

НАЈУСПЕШЕН УЧИЛИШЕН СПОРТСКИ КЛУБ ВО РМ

Со  цел да се популаризира и афирмира спортот и да се глорифицираат успесите на спортистите и спортските клубови, Агенцијата за млади и спорт оваа година додели награди за најуспешни спортисти и спортски клубови. Во категоријата за најуспешен спортски клуб во делот на средното образование, СОУ “Јосиф Јосифовски-Гевгелија се стекна со награда за најуспешен училишен …

Read More »

Новогодишна претстава за деца „Што ако има вејавица и Дедо Мраз добие кивавица“

Драмската група „Дон Кихот“ при СОУ „Јосиф Јосифовски“-Гевгелија одбележува 20 години од формирањето и поставувањето на првата претстава  „Што ако има вејавица и Дедо Мраз добие кивавица“. По пресрет на јубилејот драмската група „Дон Кихот“ при СОУ „Јосиф Јосифовски“-Гевгелија  ќе ја реализира претставата на 21.12.2015год. ( понеделник ), 22.12.2015год, ( …

Read More »

20 годишен јубилеј на драмската група „Дон кихот“

Драмската група „Дон Кихот“ при СОУ „Јосиф Јосифовски“-Гевгелија одбележува 20 години од формирањето и поставувањето на првата претстава  „Што ако има вејавица и Дедо Мраз добие кивавица“. Новогодишната претстава за деца е во режија на професорката Даниела Џишева. Во првата претстава, меѓу другите, улогите ги толкуваа: Тони Аврамов (денес професор …

Read More »

„Ден на дрвото – Засади ја својата иднина 2015“

Се известуваат учениците и вработените од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија дека на ден 02.12.2015година (среда) ќе се изведува акцијата  „Ден на дрвото“- Засади ја твојата иднина 2015“. Ќе се пошумува локацијата на месноста „Топлик“. Место на тргнување до локацијата за пошумување ќе биде паркингот на „Солун 53“. Учениците и вработените ќе се вклучат …

Read More »

Поетско-музичка вечер „Пееме за Гевгелија“

Во рамки на празничната програма за 7-ми ноември – Денот на ослободување на Гевгелија, синоќа се одржа поетско-музичката вечер „Пееме за Гевгелија“ во организација на драмската група „Дон Кихот“ и Клуб „Јоска“ при СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија.  Манифестацијата се одржува по четврти пат и во неа учествуваа сегашни и некогашни ученици на …

Read More »

Powered by keepvid themefull earn money