Активности

Ученици од СОУ Јосиф Јосифовски учесници на Млади репортери за животната средина

Учениците од СОУ „Јосиф Јосифовски“ активно се вклучија во националниот проект за Млади репортери за животна средина. Овој проект трае веќе неколку години, а учениците редовно земаат учество. Годинава фокусот беше ставен на 3 главни теми за истражување: мојот зелен град, национален и локален биодиверзитет и одржлив транспорт. Истиот конкур …

Повеќе »

Средното економско училиште од Гостивар во посета на СОУ Јосиф Јосифовски

Проектот „Социјална кохезија во средните училишта“ има за цел да создаде и пилотира различни алатки и постапки кои ќе се применуваат за градење на доверба, помирување и справување со предизвици и разбирање на различностите во 12 средни училишта во Македонија. Во рамки на распоредот за активности за имплементација на проектот …

Повеќе »

Се оградува спортскиот терен на СОУ Јосиф Јосифовски

Заради подобрување на условите за настава и престој на децата и наставниците во сите училишта во општина Гевгелија, во текот на 2014 година беа преземени повеќе активности за подобрување на условите за настава во петте основни училишта и СОУ„Јосиф Јосифовски“. Во СОУ Јосиф Јосифовски беше набавена нова компјутерска опрема опрема …

Повеќе »

Средба на претставници од БУМ со директорот на СОУ Јосиф Јосифовски

На ден 01.06.2015 година, претставници на Младинскиот клуб БУМ остварија средба со директорот на СОУ „Јосиф Јосифовски“, г-дин Борче Нечевски.  Целта на средбата беше доделување Благодарница на директорот од страна на клубот за досегашната соработка, односно за понудената поддршка од страна на директорот при спроведување на активностите во клубовите Учиме …

Повеќе »

СОУ Јосиф Јосифовски го одбележува својот патронат

СОУ„Јосиф Јосифовски“ вчера и денес со бројни манифестации го одбележува патрониот празник . Вчера во 19.30 часот во холот на Народниот тетар беше организирана изложба Вкусот на различностите, каде се дегустираше традиционалната српска, влашка, турска, ромска и македонска кујна подготвена од родителите на учениците од средното училиште а во рамките …

Повеќе »

22 ученици на обука во Словенија во рамки на проектот – Коњичка индустрија и туризам

Во рамки на проектот „Коњичка индустрија и туризам“ 22 ученици од  хотелско-туристичката струка, образовен профил хотелско туристички техничар, придружени со своите ментори, од СОУ„Јосиф Јосифовски“ во Гевгелија заминаа  за Словенија на двонеделна практична обука. Обуката е дел од проектот, кој се реализира преку програмата Еразмус +  на Националната агенција за …

Повеќе »

СОУ Јосиф Јосифовски на 6 – симулација на европски парламент

Во периодот од 20-ти до 22-ри февруари се одржа шестата национална симулација на Европскиот парламент во организација на меѓународното училиште „НОВА“ , а со поддршка на ЕУ Инфоцентарот, Секретаријатот за европски прашања на Владата на Република Македонија и Градот Скопјe. На настанот учествуваа осумдесет ученици и дваесет професори од дваесет …

Повеќе »

НАЈУСПЕШЕН УЧИЛИШЕН СПОРТСКИ КЛУБ ВО РМ

Со  цел да се популаризира и афирмира спортот и да се глорифицираат успесите на спортистите и спортските клубови, Агенцијата за млади и спорт оваа година додели награди за најуспешни спортисти и спортски клубови. Во категоријата за најуспешен спортски клуб во делот на средното образование, СОУ “Јосиф Јосифовски-Гевгелија се стекна со награда за најуспешен училишен …

Повеќе »

Новогодишна претстава за деца „Што ако има вејавица и Дедо Мраз добие кивавица“

Драмската група „Дон Кихот“ при СОУ „Јосиф Јосифовски“-Гевгелија одбележува 20 години од формирањето и поставувањето на првата претстава  „Што ако има вејавица и Дедо Мраз добие кивавица“. По пресрет на јубилејот драмската група „Дон Кихот“ при СОУ „Јосиф Јосифовски“-Гевгелија  ќе ја реализира претставата на 21.12.2015год. ( понеделник ), 22.12.2015год, ( …

Повеќе »

20 годишен јубилеј на драмската група „Дон кихот“

Драмската група „Дон Кихот“ при СОУ „Јосиф Јосифовски“-Гевгелија одбележува 20 години од формирањето и поставувањето на првата претстава  „Што ако има вејавица и Дедо Мраз добие кивавица“. Новогодишната претстава за деца е во режија на професорката Даниела Џишева. Во првата претстава, меѓу другите, улогите ги толкуваа: Тони Аврамов (денес професор …

Повеќе »

Powered by keepvid themefull earn money