05/12/2023 toni

Златна плакета за Илина Иванџикова

Во организација на Меѓународниот Славјански Универзитет беше објавен конкурс за есеј на тема: ” Во огледалото- слика за нас самите”. Во конкуренција од 88 есеи, ученичката Илина Иванџикова од СОУ”Јосиф Јосифовски” – Гевгелија под менторство на професорката Бисерка Макревска ја освои првата награда и е добитник на Златна плакета, таблет, сет за пишување и МСУ подароци.