27/03/2023 toni

Пласман на Државното првенство на екипата од Гевгелија

На 21.3.2023 год. во Источен регион во Гевгелија се одигра финален натпревар во Футсал средни машки помеѓу екипата на СОУ Јософ Јосифовски од Гевгелија и СОУ Исмет Јашари од Липково. Победи а со тоа обезбеди и пласман за Државно првенство екипата од Гевгелија со резултат 5:2.