01/04/2022 toni

Одлични резултати на Регионалниот натпревар по Биологија

На 26.3.2022 г. во СОУ „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија се одржа Регионалниот натпревар по Биологија.
Ученици кои освоија награди и се пласираа на Државниот натпревар кој ќе се одржи во месец мај се:
I година (ментор – Лилјана Андонова)
– Марија Попова – Прво место, I награда
– Билјана Јанчева, Даниел Милиќевиќ и Ивана Груиќ – III награда
II година (ментор – Ани Костадинова)
– Верица Ризова – Второ место, II награда
– Марко Линков – Четврто место, III награда
– Илина Иванџикова, Марија Кичукова, Митко Брзанов, Александар Симонов и Ирина Прошева – III награда
Честитки за постигнатите резултати и секако успех и на Државниот натпревар.