Успех на регионален натпревар по физика


На 09.03.2019 година во СОУ„Гоце Делчев“-Валандово се одржа 52-от Регионален натпревар по физика. Учениците од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија ги постигнаа следниве резултати:

I-година

Ана Папалазова –  I награда (ментор Рамона Панорова)

Викторија Попова –  III награда (ментор Марија Танева)

Ана Магдинчева –  III награда (ментор Марија Танева)

Нела Николова  –  пофалница (ментор Рамона Панорова)

II-година

Елена Брзилова – пласман за државен натпревар (ментор Сашко Колев)

III-година

Душко Јанев – I место (ментор Марија Танева)

Сите ученици се пласираа за Државниот натпревар по физика.

 

Comments

comments

Check Also

Нови успеси на учениците од СОУ Јосиф Јосифовски по предметот Биологија

Под менторство на проф. Ани Костадинова на државниот натпревар по Биологија освоени се следните награди: …

Powered by keepvid themefull earn money