15/06/2023 toni

Резултати од наградниот конкурс за есеј на МСУ

Тимот на Меѓународен Славјански Универзитет ги објави резултатите од конкурсот за есеј. СОУ „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија го понесе епитетот – најдобар есеј од вкупно 88 пристигнати трудови.  Илина Иванџикова под менторство на професорката Бисерка Макревска го освои првото место.

 • Прва награда. Илина Иванџикова  – СОУ „Јосиф Јосифовски”, Гевгелија – Во огледалото – слика за нас самите
  • Златна плакета, таблет, МСУ подароци
 • Втора награда. Тамара Стојанова – СОУ „Богданци”, Богданци – Животни избори и последици
  • Сребрена плакета, сет за пишување и 5 книги, МСУ подароци
 • Трета награда. Бојан Јакимовски – СОУ „Ѓорче Петров”, Крива Паланка – Changes in education create a better life
  • Бронзена плакета, сет за пишување и 3 книги, МСУ подароци

Менторите на сите учесници во конкурсот ќе добијат сертификати. Сите учесници (вклучувајќи и оние кои не победиле) ќе добијат:

 • печатен примерок од изданието „Средношколски размислувања 7“
 • МСУ подароци
 • сертификат за учество на конкурсот

Комисијата беше составена од 4 членови:

 • проф. д-р Соња Ризоска Јовановска
 • м-р Кирил Трајчев
 • проф. д-р Катерина Видова
 • Татјана Алексиќ