07/05/2023 toni

Резултати од МАССУМ 2023

Во конкуренција од 52 средни стручни училишта, учениците од СОУ “Јосиф Јосифовски” – Гевгелија на Образовното рандеву МАССУМ 2023 год. кој се одржа во Гостивар се закитија со следниве награди: Прво место во категорија Најдобар штанд Прво место во категорија Најдобар баскет Второ место во категорија Најдобра драмска претстава Оваа среќа ни ја овозможија голем број на ученици кои беа под менторство на професорите: Розета Картова, Илинка Илиевска, Влатко Семенаков, Даниела Џишева, Тања Чугунцалиева, Славица Маркова и Никола Караколев.