11/07/2023 toni

ТРЕТО МЕСТО ЗА ВЛАТКО СЕМЕНАКОВ НА ТРКАТА НА 50 МЕТРИ

Во Охрид викендов, во организација на Синдикатот на образование, наука и култура, се оддржаа спортските училишни синдикални игри во различни дисциплини. Претставникот на СОУ „Јосиф Јосифовски“, професорот Влатко Семенаков, во новата трка, 50 метри спринт, го освои одличното 3-то место во конкуренција на 20 натпреварувачи од училишта од повеќе градови во Република Македонија.