17/09/2023 toni

Објавен првиот број на магазинот ЈОСКА

За првпат СОУ „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија преку проектната активност Литературни клубови и драмски секции реализираше електронски продукт во вид на магазин под името „Јоска“

Учениците од I4 клас и дел од учениците од II2 клас под менторство на професорот Тони Аврамов го издадоа првиот училиштен магазин „Јоска“. Во реализацијата на првиот број вклучени се и учениците Марија Упчева и Борис Ќаев. Целта на магазинот е создавање новинарски статии, репортажи и интервјуа. Обременет од дневните информации, магазинот ќе биде насочен кон создавање производ наменет не само за учениците и наставниците, туку и за пошироката заедница.

Кликнете на линкот подолу за да го отворите магазинот:

Јоска бр. 1