Континуитет на збратименост и пријателство


Како израз на единство и долгогодишно пријателство изградено од највидлива форма на соработка, СОУ “Јосиф Јосифовски”-Гевгелија во рамки на периодот од 10-ти октомври до 12-ти октомври оствари средба со збратименото средно училиште “Михајло Пупин” од Инџија.

По повод патрониот празник се организиираа пријателски спортски натпревари и културолошки посети. Во таа насока учениците и професорите имаа можност да развијат широк спектар на прашања од спорт,уметност, култура, одржлив развој, општествена вклученост и солидарност.

Имено, вработените од двете училишта разговараа за низа прашања од образовните процеси и актуелностите во образованието во Македонија и Србија. Тоа беше можност да се разменат мислења и да се изврши компарација на различните погледи од полето на новите методи и техологии на образованието. Како одличен флексибилен инструмент за соработка, збратименото пријателство е мотив за континуитет на основните вредности на организираните пријателски средби помеѓу двете збратимени училишта.

Comments

comments

Check Also

Дарко Папалазов најдобро рангиран ученик на Стоматолошки факултет

  Ученикот Дарко Папалазов од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија ја доби стипендијата од ПЗУ „Дентиција“ Гевгелија заради …

Powered by keepvid themefull earn money