Второ место на натпревар за најдобра ученичка компанија


Учениците од  трета година од образовниот профил економски техничар при СОУ„ Јосиф Јосифовски“ -Гевгелија  со своите ученички компании учествуваа на  18.05.2018 година  на натпреварот за најдобра ученичка компанија.  Учествуваа две ученички компании со учениците од економски техничар трета година под менторство на професорките Снежана Кичукова и Софија Тошева-Раманчева. Ученичката компанија Find & Buy (апликација за пронаоѓање и купување на облека) го освои второто место, а компанијата беше составена од следните ученици Ружица Ѓоргиева, Гордана Зарова, Софија Миткова, Сања Милеска, Вили Трајковски, Маја Кочева, Милица Динова, Викторија Мишкова Кристина Карајанова, Филип Карагонов и Јулијана Танева Организатор на натпреварот е Јуниор Ачивмент Македонија.

 

Comments

comments

Check Also

ЗАПИШУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО ПРВА ГОДИНА

Во  учебната 2019/2020 година во  прва година  може да се запишат 374 ученици во 11 …

Powered by keepvid themefull earn money