Второ и трето место на „Лидер на струка“ за угостителско-туристичка струка


На 5.12.2018год. ( среда ) во СОУ „ Коле Нехтенин “ – Штип се оддржа натпреварот на средните стручни училишта од угостителско-туристичка струка  „Лидер на струка“.

Учениците Елена Трајкова од образовен профил келнер се стекна со награда за освоено  трето место, а ученикот Никола Стаменковски од образовен профил готвач го освои третото место.  Ментори на учениците се професорите Марина Калкова, Ана Аврамова и Станка Карајанова.

Ученичката Симона Петкова од образовен профил хотелско-туристички техничар  под менторство на професорите Бранко Бизоев и Велика Бизоева го освои второто место.

 

Comments

comments

Check Also

Нови успеси на учениците од СОУ Јосиф Јосифовски по предметот Биологија

Под менторство на проф. Ани Костадинова на државниот натпревар по Биологија освоени се следните награди: …

Powered by keepvid themefull earn money