Наставник: Лидија Јовановска

Дневник-за-работа

Економија-на-туризмот-учебник

Бизнис-III-година

Бизнис-IVгодина

Економија-на-туризмот-учебник

Начини-на-конзервирање-намирници

*

Наставник: Зорица Лешевска

За учениците од II -10

Предмет Храна и пијалоци

Дестилациони пијалаци добиени од вино

Природни ракии добиени од житни растенија

Природни ракии добиени од разни суровини

Прашања за повторување за јаки алколни пијалаци

*

Наставник: Ана Аврамова

клас линк содржина Работа за дома
I – 9 www.youtube/tasty.com Гледање на разни видови рецепти, учење на разни начини и техники на подготовка на јадења. Подготовка на гледаните рецепти и постирање на финалните производи најмалку три пати неделно во засебната фб група на класот.
II-9 www.youtube/tasty.com

www.jamieoliver.com

www.24kitchen.com

Гледање на видеа и емисии за готварство, учење на подготовка на разни видови јадења и техники на обработка на намирниците. Подготовка на гледаните рецепти и постирање на финалните производи најмалку три пати неделно во засебната фб група на класот.
III – 9 www.youtube/tasty.com

www.jamieoliver.com

www.24kitchen.com

www.thegreatbritishbakeoff.com

 

Гледање на видеа, едукативни програми и емисии за готварство, набљудување и учење на нови техники и вештини за подготовка на разни видови на јадења и десерти. Подготовка на гледаните рецепти и постирање на финалните производи најмалку три пати неделно во засебната фб група на класот.
III-10 www.youtube/tasty.com

www.jamieoliver.com

www.gordonramsay.com

www.24kitchen.com

www.thegreatbritishbakeoff.com

Гледање и проучување на видеа и емисии за готварство, учење на нови техники и вештини за подготовка на разни видови јадења и десерти.

 

Подготовка на гледаните рецепти и постирање на финалните производи најмалку три пати неделно во засебната фб група на класот.

Изработки од I9

received_141617763921368

Image 1 of 45

Изработки од II9

received_141561657250538

Image 1 of 11

Изработки од III9

received_139406507497935

Image 1 of 31