Светски ден на борба против сиромаштијата


По повод Светскиот ден на борба против сиромаштијата,  Средношколската заедница на СОУ„Јосиф Јосифовски“ – Гевгелија предводена од ученикот Лазе Николов организираше хуманитарен базар со цел собраните материјални средства подоцна да бидат донирани таму каде што се најмногу потребни.  Во акцијата учествуваа ученици од втора , трета и четврта година на кои и воедно им се заблагодаруваме за учеството. Хуманоста не познава граници! Координатор на Средношколската заедница е професорката Андријана Џинова, а ментори во акцијата беа професорките Розета Картова и Ирена Никова.

Comments

comments

Check Also

Седма меѓународна експериментална олимпијада по физика (ЕПО7)

В сабота, 7 декември 2019 г. во Скопје се одржа Седмата меѓународна експериментална олимпијада по …

Powered by keepvid themefull earn money