06/03/2023 toni

Регионалниот натпревар по филозофија

На регионалниот натпревар по филозофија, оддржан во Велес на 18.2.2023 година, ученичката од четврта година Велика Бучкова, под менторство на проф. Снежана Арџанлиева Танева, обезбеди пласман на државно ниво. Од трите регионални центри, Скопје, Тетово и Велес, само најдобрите и најуспешните 25 ученици се квалификуваа и заслужија место да се натпреваруваат на државниот натпревар по филозофија, меѓу нив и нашето училиште.