Прво место за проектот – Одгледување на зачински билки во аквариум аквапоник систем


Тимот на СОУ „Јосиф Јосифовски“ составен од учениците Ангела Костадинова и Ники Раманчев и менторите Ани Костадинова и Софија Раманчева учествуваа на меѓународниот натпревар на истражувачки проекти од природните науки што се одржа во Истанбул , Турција во организација на едукативната институција МЕФ во периодот од 6-10 мај. На овој натпревар учествуваа училишта од 15 држави распоредени по 10 проекти во 3 области: биологија, физика и хемија, претходно селектирани од 770 пријавени проекти. Проектот – Одгледување зачински билки во аквариум аквапоник систем освои прво место во областа Биологија.

Comments

comments

Check Also

Нови успеси на учениците од СОУ Јосиф Јосифовски по предметот Биологија

Под менторство на проф. Ани Костадинова на државниот натпревар по Биологија освоени се следните награди: …

Powered by keepvid themefull earn money