Преку Elex vestibulum до еден сребрен и два бронзени медали за СОУ ,, Јосиф Јосифовски”


Натпреварот Elex vestibulum  се спроведува во 27 држави од Европа, а организатор е Еврокласика чиј член е и Здружението на класични филолози ,, Антика” од нашата земја. Тестирањето се спроведе на 19.12.2018 год, а ученичката  Бојана Антоновска се закити со сребрен медал, а ученичките Моника Кисеги и Магдалена Тошева освоија бронзен медал на меѓународното тестирање за познавање на латинскиот јазик, цивилизација и култура.  Ученичките беа под менторство на професорката Мирјана Чамџиќ.

Comments

comments

Check Also

Прва дисиминација на проектот „Дигитален маркетинг и готварство“

На 27.12.2018год. ( четврток) во просториите на СОУ„Јосиф Јосифовски“ – Гевгелија се одржа првата дисиминација …

Powered by keepvid themefull earn money