13/05/2022 toni

Патронен празник

СОУ „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија го одбележа патрониот ден. Со низа свечености учениците и вработените од училиштето во знакот на одбележувањето на седумдесетгодишното постоење на гимназиското образование потврдија уште еднаш дека гевгелиската гимназија е носителот на образовните процеси во градот и регионот.

Свечената прослава се одржа во Народниот театар со пригодна програма подготвена од учениците и нивните професори-ментори: Розета Картова, Илија Атанасов, Бисерка Макревска, Даниела Џишева, Александра Ќаева, Тони Аврамов и Жаклина Атанасова.

На почетокот од свеченоста свое обраќање имаше директорката на училиштето Марија Танева.

 

ИЗЛОЖБА „ОД НАША ПЕРСПЕКТИВА“

МЕНТОР: РОЗЕТА КАРТОВА

***

СРЕДНОШКОЛСКИ МЕШАН ХОР

 1. МАКЕДОНСКА ХИМНА
 2. СВЕЧЕНА ПЕСНА ЗА СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЈ

ДИРИГЕНТ – ПРОФ. ИЛИЈА АТАНАСОВ

***

ОБРАЌАЊЕ НА Г-ЃА МАРИЈА ТАНЕВА,

ДИРЕКТОРКА НА СОУ „ЈОСИФ ЈОСИФОВСКИ“ – ГЕВГЕЛИЈА

***

ВИДЕО-МАТЕРИЈАЛ – ИСТОРИЈАТ НА УЧИЛИШТЕТО

Подготвил: Тоше Ангелов

***

РЕЦИТАЦИИ

 1. БЛАГОЈ ПАНОВ – „ЅВОНА“ ОД МАТЕЈА МАТЕВСКИ
 2. ИЛИНА ИВАНЏИКОВА – „ОЧИ“ ОД АЦО ШОПОВ

МЕНТОР – ПРОФ. БИСЕРКА МАКРЕВСКА

 1. МИЛЧО ЈОВАНОВСКИ – „ФУСНОТА БЕЗ ПОВОД“ ОД ГАНЕ ТОДОРОВСКИ

МЕНТОР – ПРОФ. ДАНИЕЛА ЏИШЕВА

 1. АНГЕЛА МИХАЈЛОВА – „НЕБИДНИНА“ ОД АЦО ШОПОВ

МЕНТОР – ПРОФ. АЛЕКСАНДРА ЌАЕВА

 1. ПАМЕЛА ПЕТРОВСКА – „МАКЕДОНСКИ ПАЗАР“ ОД АНТЕ ПОПОВСКИ
 2. АНА МАРИЈА ГОРГОВСКА – „МАКЕДОНИЈА“ ОД АНТЕ ПОПОВСКИ
 3. ВИКТОРИЈА ПОПОВА „КОПНЕЖ“ ОД АНТЕ ПОПОВСКИ

МЕНТОР – ПРОФ. ТОНИ АВРАМОВ

 1. КОСТАДИН ПРОШЕВ И АДРИЈАНА РИСТОВСКА – „СЕЌАВАЊЕ“ ОД ПЕТРЕ М. АНДРЕЕВСКИ

МЕНТОР – ПРОФ. ЖАКЛИНА АТАНАСОВА

***

МУЗИЧКА ПРОГРАМА

 1. АНГЕЛА ЗАФИРОВА – „АКО ЗГРЕШАМ НЕКА ИЗГОРАМ“
 2. УЧИЛИШТЕН БЕНД „UNDISCLOSED“ (БОРИС ЌАЕВ – ТАПАНИ, ИЛИЈА ЏОТОВ СОЛО-ГИТАРА, МАРТИН СТОЈАНОВ – РИТАМ-ГИТАРА, ИВАН ПОП ДИМИТРОВ – БАС-ГИТАРА, ФИЛИП КАВАЗОВ – СИНТИСАЈЗЕР, ДУШИЦА СТОЈКОВСКА – ВОКАЛ)
 • „PLUG IN BABY“ BY MUSE
 • „SATISFACTION“ BY ROLLING STONES
 • „START ME UP“ BY ROLLING STONES
 • „IT’S MY LIFE“ BY JOHN BON JOVI

МЕНТОР – ПРОФ. ИЛИЈА АТАНАСОВ