Одбележување на патронен празник


На 27.4.2018год.(петок) беше одбележан патрониот празник на СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија.

По тој повод делегација од општина Гевгелија предводена од градоначаникот  м-р Сашо Поцков, делегација на СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија и делегација од збратименото училиште од Инџија „Михајло Пупин“ положија свежо цвеќе на патронот Јосиф Јосифовски. Цвеќе се положи и на спомен обележјето на Ристо Поп Ристов.

 

Се одржа и свечена беседа на која професорот по историја Миле Смилков ги опиша животниот пат и дејноста на патронот Јосиф Јосифовски.

 

 

Јосиф Јосифовски (1915год.-1943год.)

Во рамки на патрониот празник се одигра и  пријателски спортски натпревар меѓу учениците од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија и збратименото училиште од Инџија „Михајо Пупин“.

Comments

comments

Check Also

Нови успеси на учениците од СОУ Јосиф Јосифовски по предметот Биологија

Под менторство на проф. Ани Костадинова на државниот натпревар по Биологија освоени се следните награди: …

Powered by keepvid themefull earn money