01/11/2022 toni

Одбележан Европскиот ден на правдата

По повод 25 октомври-Европскиот ден на правдата, ученици од СОУ „Јосиф Јосифовски“-Гевгелија заедно со наставникот Билјана Панова, учествуваа на настан организиран од Основен суд Гевгелија на тема „Преглед на реформите за правата на децата“. На настанот се дискутираше за правата на децата кои имаат контакт со правосудниот систем.