Во музичко сценскиот дел од програмата, под менторство на Илија Атанасов, учениците Благоја Панов и Дијана Јакимова настапија со изведбата на „A whole new word“. Членови на драмската и литературно-рецитаторската секција, изведоа Пародија на оперетката „Срешта“ од Војдан Чернодрински, во која учествуваа членовите на Драмската група „Дон Кихот“, во режија на Даниела Џишева и кратки сцени од „Скржавец“ на Молиер, во режија на Жаклина Атанасова. Благоја Панов, под менторство на Андријана Џинова, рецитираше стихови од поемата на Вилијам Шекспир- Shall I compare thee to a summer’s day. Техничките и подготвителни активности беа доверени на професорите: Тони Аврамов и Снежана Арџанлиева Танева.