НАГРАДИ ОД „ОБРАЗОВНО РАНДЕВУ“


На овогодинешниот натпревар  „Образовно рандеву“ во организација на Младинската асоцијација на средни стручни училишта (МАССУМ) што се одржa на  20.4.2018год.(петок) во просториите на Универзитетот за туризам и менаџмент во Скопје учениците од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија се стекнаа со следните награди:

II место и сребрен медал за Најдобар штанд

Ученици: Гордана Зарова, Маја Кочева, Ружица Ѓоргиева, Пепика Јаневска, Драгана Мишкова, Јулијана Танева и Ирена Милановска

Ментор: Софија Тошева Раманчева, Снежана Кичукова и Жаклина Атанасова

II место и сребрен медал за Најдобар бенд

Бенд: Ѓорги Стамков, Атанас Атанасов, Емилија Проева, Ванеса Маркова и Кристијан Стамков

Ментор: Илија Атанасов

II место и сребрен медал за Пинг понг

Ученици: Никола Стојменов и Василка Шопова

Ментор: Влатко Семенаков

III место и бронзен медал за Театарска претстава

Ученици: Илија Влахов, Ивана Колчева, Александар Стефанов, Кристина Митреска, Проше Митовски, Сања Атанасова, Надја Олумчева и Димитар Бучков

Театарска претстава: „Кројач на дами“

Режија:  Даниела Џишева

Сценографија: Александар Јанев

 

 

 

 

Учениците учествуваа во категориите:драмска претстава, најдобар бенд, фотографија, поетска творба, интервју за работа на македонски и англиски јазик, спортски натпревари, јавен говор, модна ревија и најдобар штанд.

 

Comments

comments

Check Also

Нови успеси на учениците од СОУ Јосиф Јосифовски по предметот Биологија

Под менторство на проф. Ани Костадинова на државниот натпревар по Биологија освоени се следните награди: …

Powered by keepvid themefull earn money