08/06/2021 toni

Ликовна изложба на гевгелиските средношколци

Учениците од ликовната секција под раководство на професорката Розета Картова  при СОУ „Јосиф Јосифовски“  од Гевгелија во рамките на завршната манифестација „Од најдобрите за најдобрите“ се претставија со изложба од цртежи. На воодушевување на сите учениците го покажаа својот талент докажувајќи дека и во време на пандемијата успешно работеа со својата менторка од друга страна учествувајќи и на регионални и државни натпревари.