Крводарителска акција


Oпштинската организација на Црвениот крст на Гевгелија организираше редовна крводарителска акција во СОУ „Јосиф Јосифовски“ заедно со екипа од Републичкиот завод за трансфузиона медицина од Штип. Во акцијата која се одвиваше од 09 до 14 часот, 28 доброволни млади крводарители ја даруваа оваа драгоцена течност која може да спаси многу човечки животи.

Извор: ТВ НОВА

Comments

comments

Check Also

Нови успеси на учениците од СОУ Јосиф Јосифовски по предметот Биологија

Под менторство на проф. Ани Костадинова на државниот натпревар по Биологија освоени се следните награди: …

Powered by keepvid themefull earn money