Глас за мирот од учениците при СОУ ,, Јосиф Јосифовски “ Гевгелија


Под мотото „Мир, љубов и единство за подобра иднина“, средношколците учесници во проектните активности по англиски и француски јазик преку збор и музика го дадоа својот глас за мирот. Учениците и наставниците можеа да уживаат во прекрасната изведба на француски и англиски песни за промоција на мир, љубов и единство меѓу луѓето. Настанот беше збогатен и со позитивни пораки и мисли за семејството со цел да се одбележи и Меѓународниот ден на семејството, 15 Мај.

Носители на оваа активност беа професорите Мирјана Чамџиќ,  Илија Атанасов и Кристина Пренда.

 

 

 

 

Comments

comments

Check Also

Седма меѓународна експериментална олимпијада по физика (ЕПО7)

В сабота, 7 декември 2019 г. во Скопје се одржа Седмата меѓународна експериментална олимпијада по …

Powered by keepvid themefull earn money