06/06/2022 toni

Две награди на конкурсот за Хари Потер

По повод 25 год.од издавањето на првата книга „Хари Потер“ и 20 год. од првиот филм во организација на издавачките куќи „Арс Ламина“ и веб-страницата literatura.mk беа распишани литературни и ликовни конкурси.
Учениците од СОУ „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија постигнаа одлични резултати освојувајќи ги следните награди:
I-награда освои Нена Стојкоска II-4 клас;
II-награда освои Никол Стојкоска II-4 клас
Голема благодарност до наградените ученици и учесниците: Ивана Грујиќ I-1, Билјана ЈанчеваI-2, Катерина Удовалиева I-5, Софија Арнаудова и Ефтим Стоев II-1.