Натпревари

Второ место на државен натпревар по географија

На 6.5.2016 год. (петок) во просториите на Природно-математичкиот факултет во Скопје се одржа  Државен натревар по географија за основни, средни гимназиски и средни стручни училишта. Ученичката Цветанка Солакова од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија под менторство на професорката Блашка Чугунска се натреваруваше во конкуренција на 63 ученика од средни гимназиски училишта од Р …

Read More »

Регионален натпревар по латински јазик

На регионалниот натпревар по латински јазик оддржан во Струмица во сабота 07.05.2016 година , СОУ „ Јoсиф Јосифовски “ – Гевгелија ги освои следните резлутати: Магдалена Чолкова – II  место ( ментор проф. Мирјана Чамџиќ) Марика Карајанова – III место Надја Ѓорѓиева – III место Дучева Елена – III  место …

Read More »

Гимназијада 2016

На државното првенство во атлетика „Гимназијада 2016“ што се одржа во Куманово, се постигнаа следните резултати: Росана Динева – скок во далечина – освоено II место Владо Тучев – трчање на 1000m – освоено III место Пепи Карагонов – скок во височина – освоено III место Ментор – проф. Виолета …

Read More »

Успешни резултати на натпревари по биологија

На натпреварите по биологија беа постигнати следните резултати: 1. Државен натпревар ( втора година) – III награда – Цветанка Солакова – пофалници – Андон Ангов и Симона Трајанова 2. Регионален натпревар (втора година) – III награда – Цветанка Солакова и Симона Трајанова – пофалници – Андон Ангов, Ангела Димитриеска, Марија …

Read More »

Награди на натпревар по писмен состав на француски јазик

Здружението на професорите по француски јазик на Република Македонија (ЗПФРМ) во соработка со Францускиот институт при Француската амбасада во Скопје, организираше натпревар за писмен состав на француски јазик со наслов „Кажи ми десет збора на француски јазик“  на кој се постигнаа следните резултати: Прво место на регионален натпревар  Ученик: Марија …

Read More »

Втора награда за веб страница на МАССУМ

На овогодинешниот  натревар  Образовно Рандеву- МАССУМ,  СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија постигна значаен успех во категоријата изработка на веб страница. Tимот составен од учениците Иван Мицев, Васка Кичукова и Лазе Димитровски го освои второто место на натпреварот. Веб страницата е достапна на следниот линк: www.josifjosifovski.edu.mk  Натпреварот се одржа на 22 и 23 април …

Read More »

Награди на литературен конкурс и МАССУМ

Ученичката Марија Бојкова од четврта година во СОУ„Јосиф Јосифовкси“-Гевгелија под менторство на професорката Бисерка Гунова го закити училиштето уште со две наггради. Ученичката го освoи второто место со поетската творба „Чекање“ на Државниот литературен конкурс „Млади  творци“-2016, Милица Паурус и третото место во интерпретација на песната „Светот во перцепција на …

Read More »

Втора награда на Олимпијада по физика

На четвртата отворена експериментална олимпијада по физика „Ден на светлината“ што се одржа на 23 април 2016 година во Софија, Република Бугарија СОУ „Јосиф Јосифовски“-Гевгелија постигна огромен успех. Под менторство на професорката Рамона Панорова, учествуваа учениците Мими Филова, Слободанка Смилкова, Димова Тања и Ристовска Моника. Ученичката Мими Филова од втора …

Read More »

Иновација во СОУ „Јосиф Јосифовски“ – Мобилен сончев колектор

СОУ „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија по вторпат ќе учествува на Меѓународниот натпревар  на истражувачки проекти од природните науки во организација на МЕФ – образовна институција во Истанбул во периодот од 9 до 13 мај. Проектот „Наједноставен, евтин, мобилен, персонален сончев колектор за топла вода достапен за луѓето на земјите во …

Read More »

Огромен успех на регионален натпревар по хемија

Учениците од СОУ „Јосиф Јосифовски“ покажаа одлични резултати на регионалниот натпревар по хемија, одржан на 09.04.2016. Прва категорија: Шесто место: Магдалена Колева, Александар Стефанов, Снежана Јанкуловска Ментор: Софче Кочева Втора категорија: Данче Смилкова – прво место Дарко Папалазов – второ место Иван Минчев – трето место Ментор: Софче Кочева Трета …

Read More »

Powered by keepvid themefull earn money