Натпревари

Пласман меѓу 10-те финалисти на меѓународниот натпревар „Чиста технологија – направи влијание

СОУ„Јосиф Јосифовски“- Гевгелија го продолжи успехот на полето на истражувачките проекти. Проектот на учениците Кире Џотов и Лазе Раманчев под менторство на професорката Андигона Костадинова е избран меѓу 10-тите финални проекти  на меѓународниот натпревар „Чиста технологија – направи влијание“ организиран од Центарот за наука,техника и едукација со седиште во Њујорк, …

Read More »

Квалификација за учество на меѓународна олимпијада по физика

На државниот натпревар по физика што се одржа на 7.5.2016год. во Природно-математичкиот факултет во Скопје, учениците од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија ги постигнаа следните резултати: Трета година: Марија Бикова – Трета награда Ментор: Сашко Колев Втора година Мими Филова – Пофалница Ментор: Рамона Панорова Прва година: Александар Стефанов-Пофалница Ментор: Марија Танева Ученичката …

Read More »

Второ место на регионален натпревар по петанк

Учениците Динова Росана , Иванов Љубомир и Арнаудов Коста од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија  под менторство на професорката Роза Танева го освоија второто место на 8-от по ред регионален натпревар по петанк. Натпреварот е во рамки на спортската манифестација „Pétanque à Bitola 2016″ и е организиран од страна на СОУ „Јосип Броз Тито“ -Битола во …

Read More »

ПЛАСМАН НА ОЛИМПИЈАДА ПО ХЕМИЈА

На 14 мај 2016 година на Институтот за хемија на Природно-математичкиот факултет во Скопје се одржа третиот државен натпревар по хемија за учениците од средните училишта во организација на Сојуз на хемичарите и технолозите на РМ. На натпреварот се пласираа 106 ученици од вкупно пријавени 468 ученици од 50 средни …

Read More »

Златен медал на европски натпревар по латински јазик

Ученикот Кире Џотов од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија под менторство на професорката Ивана Кркотиќ Прошевска го освоија златниот медал на европскиот натпревар по латински јазик. Натпреварот е организиран од „Euroclassica“  и се стекна со европски сертификат за латински јазик (ЕCCL).  

Read More »

Трето место на меѓународен натпревар на истражувачки проекти

Учениците Кире Џотов и Лазе Раманчев од СОУ „Јосиф Јосифовски“ под менторство на професорката Андигона Костадинова го освоија третото место на меѓународниот натпревар на истражувачки проекти од природните науки во организација на МЕФ образовната институција во Истанбул, Турција. Во конкуренција од 579 проекти од 26 земји од светот, на натпреварот …

Read More »

Пласман меѓу деветте финалисти на натпревар во читање на Шекспир

На Државниот натпревар “Натпревар во читање на Шекспир”( Shakespeare reading competitionво организација на УАЦС кој се одржа на 12.5.2016 г. ученичката Теодора Атанасова IV5, под менторство на проф. Јован Самарџиев, се пласираше меѓу деветте финалисти во конкуренција од 114 натпреварувачи кои се претставија со свои изведби на стихови и монолози од …

Read More »

Прва награда за Теодора Атанасова на државниот натпревар „Четири литературни манифестации“

СОУ„Јосиф Јосифовски“- Гевгелија постигна огромен успех на државниот натпревар “Четири литературни манифестации” во организација на Милица Паулис 2016 кој се одржа на 21.4.2016 во манастирот “Свети Ѓорѓи” во Неготино. Ученичката Теодора Атанасова под менторство на професорката Жаклина Атанасова ја освои првата награда и златен медал во категоријата лично творештво – …

Read More »

Меѓународен натпревар на истражувачки проекти

Учениците Кире Џотов и Лазе Раманчев од СОУ „Јосиф Јосифовски“ во периодот од 9-13 мај учествуваат на меѓународниот натпревар на истражувачки проекти од природните науки во организација на МЕФ образовната институција во Истанбул, Турција. Во конкуренција од 579 проекти од 26 земји од светот, на натпреварот ќе учествуваат најдобрите 100 …

Read More »

Прво место за средношколскиот мешан хор

Способноста за заедничко музицирање е секогаш круна на способноста и зрелоста на личноста за професионалноста во својата област. Хорот на  СОУ „Јосиф Јосифовски“ ја продолжи традицијата на најградуван училишен хор во Р Македонија. На овогодинешниот државен натпревар во хорско пеење,  средношколскиот мешан хор под менторство на професорот Илија Атанасов повторно …

Read More »

Powered by keepvid themefull earn money