Натпревари

Клубот ММОН од Гевгелија прогласен за најдобар клуб

На финалната конференција Македонски Модел на Обединети Нации (ММОН) 2017 одржана во рамките на истоимената програма што ја спроведува Коалицијата на младински организации СЕГА во соработка со организацијата Мировен Корпус во Македонија, клубот на ММОН 2017 од Гевгелија е прогласен за НАЈДОБАР КЛУБ. Во клубот се вклучени: 1. Мими Филова …

Read More »

Училишен натпревар на учениците од oбразовен профил готвач

На 20.4.2017год.(четврток) се одржа натпревар меѓу учениците од образовниот профил готвачи на СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија. Учениците беа распоредени во девет тима и под менторство на професорката Марина Калкова. Учениците приготвија шпагети болоњезе,пилешко специјал,македонски банички,тава ориз со пилешко, овошно изненадување,свински медалјони и сарма штавел. По извршената дегустација, најдобрите три тима добија можност …

Read More »

Прво и второ место на регионален натпревар по биологија

На регионалниот натпревар по биологија за средни училишта што се одржа на 8.4.2017 год. во нашето училиште, ученичките Цветанка Солакова од III година под менторство на професорката Андигона Костадинова и Магдалена Чолкова од IV година под менторство на професорката Лилјана Андонова го освоија првото место, а Елена Бујановиќ од III …

Read More »

Прво место за најдобар експеримент по физика

Во периодот од 3-5 март, 2017 година, во Алексинац се одржа „ 5.Меѓународна конференција за образованието по физика во средните училишта “. Организатори на оваа конференција се Општина Алексинац,  Друштвото на физичари во Србија, Гимназијата во Алексинац, Земјоделското училиште „Шуматовац“, Техничкото училиште „Прота Стеван Димитријевич“, Друштвото на физичари во Ниш …

Read More »

„Молекуларна гастрономија“- најдобро реализиран проект

На Валоризационата конференција на Националната агенција за европски програми и мобилност што се одржа на 19.12.2016год. во хотел „Континентал“, Скопје проектот „Молекуларна гастрономија“ на СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија беше прогласен за најдобро реализиран проект. Проектот вклучи мобилност на 22 ученика и тројца ментори во угостителското училиште во Шибеник и опфати три дисеминации на …

Read More »

Прво место на „Лидер на струка“

На ден 5.12.2016 година во СЕПУГС„Васил Антевски –Дрен“ Скопје се одржа Државниот натпревар „Лидер во струка“ за економско-правна и трговска струка. На напреварот учествуваа 25 ученици од 11 училишта во 4 профили. Во профилот економски теничар од 12 ученици најдобри во своите училишта, на државно ниво ученичката Елена Ѓоргиева ученичка …

Read More »

Три сребрени медали на меѓународниот фестивал „Утринска ѕвезда“

Ученици и професори од СОУ „Јосиф Јосифовски“ од 2.12.2016 до 4.12.2016 учествуваа на Меѓународниот фестивал на уметностите „Утринска ѕвезда“ кој се одржа во градот Банско, Р Бугарија. Охрабрени од минатогодишниот успех, кога драмската група под раководство на проф. Жаклина Атанасова го освоија бронзениот медал, оваа година во Фестивалот покрај драмската …

Read More »

Филмот „Граници“ награден во Њујорк

Филмот „Граници“ (Borders), што го снимија средношколците од Младинскиот клуб „Јоска“ при СОУ „Јосиф Јосифовски “ -Гевгелија Филип Аблаков, Матеј Аврамов, Стефан Шапкарев, Сретен Илиев и Лазе Раманчев под менторство на професорот Тони Аврамов освои две меѓународни награди на Интернационалниот видеофестивал „Плурал +“ во Њујорк. Имено, станува збор за наградите „Плурал …

Read More »

Втора награда на Државен натпревар по биологија

Ученичката Цветанка Солакова од II3 клас под менторство на професорката  Андигона Костадинова ја освои втората награда на Државниот натпревар по биологија. На државниот натпревар по биологија за ученциите од втора година беа опфатени темите биологија на клетка, основи на молекуларна биологија, правила во наследувањето, морфологија и физиологија на растенијата.

Read More »

Трето место на државен натпревар по спелување

На 21.05.2016год. ( сабота) во Меѓународното училиште „Нова“ во Скопје се одржа Државниот натпревар по спелување на англиски зборови(Macedonian National Spelling Bee 2016). Ученикот Борјан Карајанов (III-4) под менторство на професорката Емилија Дуганова го освои третото место во категоријата ученици од трета и четврта година.

Read More »

Powered by keepvid themefull earn money