Активности

Успех на натпреварот „Spelling Bee“

На Државниот натпревар „Spelling Bee 2017“ што викендов се одржа во Скопје, ученикот СТЕФАН СТОЈКОВСКИ од клас II-4 под менторство на професорката Кристина Пренда го освои второто место. Ученикот  доби специјална покана за свечената церемонија закажана за 31 мај на која ќе ја прими наградата за одличното второ место.

Read More »

Матурски танц 2017

Околу 200 матуранти од СОУ „Јосиф Јосифовски„ од Гевгелија под менторство на професорката Виолета Аризанова, точно на пладне во петок ќе го заиграат матурскиот кадрил на шеталиштето во Гевгелија. Пред почетокот на матурскиот танц на плоштадот во Гевгелија  ќе се организира хуманитарна активност на средношколската организација при СОУ „Јосиф Јосифовски” …

Read More »

Активност: „Еднаквост за сите семејства”

Активност : „Еднаквост за сите семејства” Ќе се организира хуманитарна активност на средношколската организација при СОУ „Јосиф Јосифовски” од Гевгелија по повод Меѓународниот ден на семејствата. На 19.5. 2017 год. (петок) пред почетокот на матурскиот танц на плоштадот во Гевгелија средношколците ќе делат позитивни пораки за сeмејствата, а граѓаните ќе …

Read More »

Втора дисиминација на проектот „Воведување во е-бизнис“

По повод патрониот празник на СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија на 4.5.2017 год.(четврток) се одржа втората дисиминација од проектот „Воведување во е-бизнис во рамки на програмата Еразмус+ на Националната агенција за европски програми и мобилност. Проектот опфати двонеделна мобилност во Даблин,  а партнер организација на проектот е ДРЛ со долгогодишно искуство во полето …

Read More »

СОУ „Јосиф Јосифовски“ го прослави својот патронат

СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија минатата недела со бројни активности го прослави својот патронен празник. На 3.5.2017 год. во Народниот театар во Гевгелија се одржа традиционалната франкофонска вечер . Преку песни, танци и драмски изведби на интересен и забавен начин на присутните им беше прикажана убавината на францускиот јазик и култура. На манифестацијата …

Read More »

Франкофонска вечер

На 3.5.2017 год. во Народниот театар во Гевгелија се оддржа традиционалната франкофонска вечер со која воедно се одбележа и патрониот празник на СОУ “Јосиф Јосифовски”. Преку песни, танци и драмски изведби на интересен и забавен начин на присутните им беше прикажана убавината на францускиот јазик и култура. На манифестацијата учествуваа …

Read More »

Прво место на регионален натпревар по англиски јазик

На регионалниот натпревар по англиски јазик за средни училишта што се одржа во Струмица, ученичката МИЛЕНА ТРАЈКОВА од класот II-2 под менторство на професорката Кристина Пренда го освои ПРВОТО МЕСТО. Државниот натпревар ќе се одржи на 6.5.2017год. во Скопје.

Read More »

Работилници:Декорација во готварството

Учениците од класот III-9 образовен профил готвачи од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија под менторство на професорката Розета Картова изработија креативни декорации од овошје и зеленчук. Практичните декорации беа изведени во угостителската кујна.

Read More »

Прва дисиминација на проектот„Воведување во е-бизнис“

На 17.3.2017год.(петок) во СОУ “Јосиф Јосифовски“ се одржа првата дисиминација од проектот „Воведување во е-бизнис“ во рамки на програмата Еразмус+. Проектот опфати двонеделна мобилност во Даблин, Ирска, а партнер организација на проектот е ДРЛ со долгогодишно искуство во полето на економскиот и социјалниот развој, подобрувањето на бизнис климата и странските …

Read More »

„Гивгилија рамна кути типсија“ на фестивалот „Биди креативен, биди интеретнички! “

На 18.02.2017 во Младински културен центар – Скопје беше одржано второ издание на Фестивалот „ Биди креативен, биди интерактивен, биди интеретнички“. СОУ „ Јосиф Јосифовски “ се претстави со театарска претстава под наслов „ Гивгилија рамна кути типсија“ под менторство на професорите: Розета Картова, Ивана Кркотиќ – Прошевска и Јасмина …

Read More »

Powered by keepvid themefull earn money