Активности

Наградени ученици и награда за СОУ ,,Јосиф Јосифовски”

Учениците од СОУ ,,Јосиф Јосифовски” учествуваа на натпреварот во цртеж и PPT презентација  на тема Здрава животна средина преку пречистување на отпадните води. Ученичката Магдалена Колева беше наградена за најдобра PPT презентација ,a ученикот Драган Илиќ за најдобар цртеж. Сите ученици кои ја посетија пречистителната станица во Гевгелија и учествуваа …

Повеќе »

Второ место на регионален натпревар по македонски јазик

На регионалниот натпревар по македонски јазик и литература ученикот Душко Јанев освои второ место и обезбеди пласман на државниот натпревар по македонски јазик. Ученикот е под менторство на професорката Бисерка Гунова.

Повеќе »

Посета на Градска библиотека

Учениците од II1 и II3 клас гимназија остварија посета на Градската библиотека ,,Гоце Делчев” – Гевгелија. При тоа, имаа можност да ја погледнат и им беше одржано кратко предавање за книгата ,,Огледало” од Кирил Пејчиновиќ – една од петте зачувани книги печатени како прво издание во Будим 1816 година. На …

Повеќе »

Трето место на регионален натпревар по англиски јазик

На регионалниот натпревар по англиски јазик што се одржа на 23.4.2018год. (среда) во Струмица, ученичката  Сандра Спасовска го освои третото место. Ученичката обезбеди пласман за учество на државниот натревар по англиски јазик што ќе се одржи на 12.5.2018год. во Скопје. Ментор на ученичката е професорот Јован Самарџиев.

Повеќе »

Трето место на натпревар во спелување

На одржаниот натпревар во спелување „Спелинг Би“ на 28.04.2018год.(сабота) ученичката Катерина Лазарова од класот I6 го освои третото место. Ученичката беше под менторство на професорката Вера Светозаревиќ.

Повеќе »

Одбележување на патронен празник

На 27.4.2018год.(петок) беше одбележан патрониот празник на СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија. По тој повод делегација од општина Гевгелија предводена од градоначаникот  м-р Сашо Поцков, делегација на СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија и делегација од збратименото училиште од Инџија „Михајло Пупин“ положија свежо цвеќе на патронот Јосиф Јосифовски. Цвеќе се положи и на спомен обележјето на …

Повеќе »

Едукативно предавање

Во соработка со Црвен крст Гевгелија на 19.4.2018год. (четврток)  во СОУ„ Јосиф Јосифовски“-Гевгелија се одржа едукативно предавање за ученици од I година за полови преносливи инфекции. Предавачи на едукативното работилница беа д-р дерматовенеролог Мара Апостолова и професор Зорица Лешевска.

Повеќе »

Средношколците даруваа крв

Како и секоја година и годинава се организираше крводарителска акција во просториите на СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија .  Акција се изведе во организација на ОО на Црвен крст Гевгелија во соработка со  одделот за трансфузиологија – Скопје. Одговорен наставаник за крводарителската акција е професорот Кирил Арнаудов. Во акцијата се вклучија 30 крводарители.

Повеќе »

Студиска посета на НБРМ

На ден 9.3.2018год. учениците од четврта година гимназиско образование,образовно подрачје комбинација А и трета и четврта година од економска струка беа на студиска посета во Народна банка на РМ. Им беше одржана презентација за начинот на функционирање на платниот систем на Македонија од страна на Зоран Стојчевски од секторот за …

Повеќе »

Powered by keepvid themefull earn money