Активности

Информации за запишување ученици во учебна 2018/2019година

Информациите за запишување на ученици во СОУ„Јосиф Јосифовски“- Гевгелија во учебната 2018/2019 година може да се проследат во овие два документа: Оглас за запишување ученици во СОУ„Јосиф Јосифовски“- Гевгелија Измена на конкурс  

Повеќе »

„Најдобрите за најдобрите“

На 30.5.2018год. се одржа традиционалната манифестација на СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија „Најдобрите за најдобрите“ на која присутните имаа можност да слушнат за успесите на училиштето во рамки на учебната 2017/2018 година.       „Во секоја наша активност го користиме срцето, интелектот и душата. Тоа е тајната на нашиот успех“, рече во …

Повеќе »

Низ мотото „Acta, non verba“ на традиционалната античка забава

На 21.05.2018 год. во Атриумот на СОУ„ Јосиф Јосифовски“ – Гевгелија беше оддржана традиционална „ Античка забава“ оваа година насловена „ Pro bono publica“ – јавен час. Мотото за оваа година беше Acta, non verba. ( Дела, а не зборови).  Програмата се состоеше од извадоци од познатите трагедии „ Електра“  и …

Повеќе »

Второ место на натпревар за најдобра ученичка компанија

Учениците од  трета година од образовниот профил економски техничар при СОУ„ Јосиф Јосифовски“ -Гевгелија  со своите ученички компании учествуваа на  18.05.2018 година  на натпреварот за најдобра ученичка компанија.  Учествуваа две ученички компании со учениците од економски техничар трета година под менторство на професорките Снежана Кичукова и Софија Тошева-Раманчева. Ученичката компанија …

Повеќе »

Второ и трето место на интернационалниот гастрономски фестивал „COOK AND SERVE 2018“

На интернационалниот фестивал „COOK AND SERVE 2018″ што се одржа на 18.5.2018год. во Центарот за доживотно учење на Универзитетот „Гоце Делчев“-Штип во Плачковица,  учениците од угостителско-туристичката струка, образовен профил готвач и келнер постигнаа извондреден успех. Тимот кој го сочинуваа учениците Никола Стаменковски, Васил Пешевски и Магдалена Симиќ под менторство на професорката …

Повеќе »

Трето место за Бојана и Магдалена

На регионалниот натпревар по латински јазик  ученичките Бојана Антоновска и Магдалена Тошева го освоија третото место и се пласираа на државен натпревар. Во сабота на 12 мај, ќе учествуваат на државниот натпревар кој ќе се оддржи во просториите на Филозофскиот факултет-Скопје. Ученичките се под менторство на професорката Мирјана Чамџиќ. Натпреварите …

Повеќе »

Осма меѓународна олимпијада на истражуваки проекти за заштита на животна средина

Во периодот од 6ти до 11ти април 2018год. , учениците Лазе Раманчев и Ангела Костадинова од                                   СОУ ” Јосифовски” -Гевгелија  и нивните ментори Ани Костадинова и Софија Раманчева учествува со два проекти на oсмата …

Повеќе »

Меѓународна конференција на модел на Обединети нации во Кина

Ученичките Мими Филова и Марија Павлоска на минатогододишната конференција на Македонски модел Обединети нации беа избрани да бидат дел од националниот тим како претставници на Коалицијата на младински организации СЕГА, при што учествуваа на младинската меѓународна  конференција „Beijing Model United Nations (BEIMUN) 2018“.   Симулацијата се одржа во периодот од …

Повеќе »

Конференција на Македонски модел на Обединети нации

На Конференцијата „ММОН (Македонски модел на Обединетите нации) 2018“ која се одржа на 28 април на Универзитетот ФОН во Скопје, сите делегати – членови на нашиот локален клуб „ММОН Гевгелија“ – се здобија со пофалници за исклучителна подготвеност и активно учество. Дeлегати =членови на конференцијата беа:  Mими Филова Мартина Трајаноска …

Повеќе »

Успех на регионален натпревар по социологија

На регионалниот натпревар по социологија ученичката Пепица Јованова од II3 клас под менторство на професорката Ирена Никова постигна успешни резултати и обезбеди пласман на државниот натпревар. Државниот натпревар ќе се одржи на Филозофскиот факултет во Скопје.

Повеќе »

Powered by keepvid themefull earn money