miceff

Коњичка индустрија и туризам

Проект: Коњичка индустрија и туризам Реализирана мобилност во : Биотехничка Школа ГРМ Ново Место Програма : Еразмус + Ученици: Петров Дејан, Ангелова Наталија, Миткова Каролина, Коцева Теодора, Дрњанов Григор, Дупкарска Александра, Коцева Теодора, Старчева Дијана, Петрова Атина, Делев Мите, Танов Влатко, Бегова Андријана, Камчева Татјана, Димитрова Ана, Караќаева Стефани,Мицева Теодора, …

Read More »

Молекуларна гастрономија

Проектот„Молекуларна гастрономија“ е во рамки на Програмата Еразмус + и се  имплеметира со хрватското угостителско-туристичко училиште во Шибеник, Република Хрватска, а со финансиска поддршка добиена преку Националанта агенција за европски програми и мобилност. Како современ стил на готвење што се користи во многу професионални кујни, проектот за молекуларна гастрономија овозможи …

Read More »

Поврување, размена и делување

Општина  Гевгелија и општина Пазин заеднички го реализираат проектот „Поврзување, размена и делување “ финансиран од програмата на ЕУ „Европа за граѓаните“ кој опфаќа унапредување на долгогодишната соработка.  Двете општини ја потпишаа Повелбата за збратимување во Пазин, Хрватска на 14 септември 2015 година. Проектот официјално започна на 13 септември 2015 …

Read More »

Органски кетеринг –подобрување на вештините и способностите во рамки на стандардите на ЕУ во угосителството

Заинтересирани за проширување на знаењето во полето на производството на органската храна и промовирање на нови органски производи во регионот, СОУ”Јосиф Јосифовски”–Гевгелија аплицираше со проектот “ Органски кетеринг –подобрување на вештините и способностите во рамки на стандардите на ЕУ во угосителството” во Националната Агенција за европски образовни програми и мобилност  …

Read More »

Ден на македонска револуционерна борба

Се известуваат учениците и вработените од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија дека 23.10.2015год. (петок) е неработен ден и нема да се изведува настава поради одбележување на 23-ти Октомври, Денот на Македонската револуционерна борба. На сите ученици и вработени им го честитаме празникот.

Read More »

Училишна матура и завршен испит

Училишната матура во гимназиското образование и завршниот испит во четиригодишното стручно образование ќе се спроведат во два испитни рока, и тоа во јуни и август. Во јунскиот рок: * задолжителен дел (македонски јазик и литература) на 16. јуни 2015 година, со почеток во 9 часот Во августовскиот рок: * задолжителен …

Read More »

Петок е неработен ден

Се известуваат учениците и вработените од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија дека на ден 17.04.2015год. ( петок) ќе се одбележува патронион празник на училиштето со иведување на посебни програми од спортски активности. Во Народниот театар гевгелија ќе ќе се изведе посебна програма „Да празнуваме заедно“ подготвена од учениците и наставниците сопочеток од 19.30 …

Read More »

Априлска испитна сесија

21.04.2015год. ( вторник ) Македонски јазик и литература УТС: Хигиена и екологија 22.04.2015год. ( среда ) Англиски јазик У.Т. С. : Агенциско работење + изборен Угостителско послужување Основи на УТР Бизнис Менаџмент и бизнис Машинска струка Стручни предмети за профил автотехничар-мехатроничар 23. 04. 2015год. ( четврток ) Математика Спорт и …

Read More »

Powered by keepvid themefull earn money