43 Школа „Млади физичари“


Учениците од СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија успешно се претставија на 43 Школа „Млади физичари“ со своите експерименти и изработки. Натпреварот се одржа на 29.11.2019 год на природно-математичкиот факултет во Скопје. Честитки за ученикот Душко Јанев од IV година кој освои III место , ментор Марија Танева.

Comments

comments

Check Also

Седма меѓународна експериментална олимпијада по физика (ЕПО7)

В сабота, 7 декември 2019 г. во Скопје се одржа Седмата меѓународна експериментална олимпијада по …

Powered by keepvid themefull earn money