„Гивгилија рамна кути типсија“ на фестивалот „Биди креативен, биди интеретнички! “


На 18.02.2017 во Младински културен центар – Скопје беше одржано второ издание на Фестивалот „ Биди креативен, биди интерактивен, биди интеретнички“. СОУ „ Јосиф Јосифовски “ се претстави со театарска претстава под наслов „ Гивгилија рамна кути типсија“ под менторство на професорите: Розета Картова, Ивана Кркотиќ – Прошевска и Јасмина Јанишлиева. 

16832014_10208998359012034_3196426901636979941_n
16831033_10208998351251840_2727157905125863621_nУчениците кои беа дел од овој проект имаа можност да се забавуваат и да се дружат со останатите учесници од уште четити градови од Македонија: Тетово, Свети Николе, Крушево и Радовиш. 
Фестивалот беше организиран и реализиран од страна на тимот на УСАИД – Македонија и Мултимедиа.

Comments

comments

Check Also

Почеток на учебната 2019/2020 година

На 2.9.2019год. ( понеделник ) започнува учебната 2019/2020 година. Наставата ќе се одвива во една …

Powered by keepvid themefull earn money