08/05/2017 Goran Manev

Франкофонска вечер

На 3.5.2017 год. во Народниот театар во Гевгелија се оддржа традиционалната франкофонска вечер со која воедно се одбележа и патрониот празник на СОУ “Јосиф Јосифовски”. Преку песни, танци и драмски изведби на интересен и забавен начин на присутните им беше прикажана убавината на францускиот јазик и култура. На манифестацијата учествуваа и ученици од ООУ Крсте Мисирков кои на симпатичен начин ја покажаа љубовта кон францускиот јазик. Посебна чест беше и присуството на г-ѓа Марија Николова, претставник од Националната комисија за Франкофонија, и г-ѓа Милена Касапоска-Чадлоска, претседателка на Здружението на професори по француски јазик на Македонија која им се обрати на присутните и ја пофали активноста на професорите по француски од СОУ Јосиф Јосифовски за континуирана промоција на Франкофонијата и изрази благодарност до сите кои ги подржуваат франкофонските активности.
18337265_784163748414768_499343689_n

18361756_784163278414815_88602271_n

18337199_784162691748207_167136564_n
18308678_784162908414852_1742848736_n
18308976_784162571748219_340514227_n
18309044_784163221748154_881679352_n
18308771_784162818414861_71071133_n18336937_784163041748172_1150837138_n18336955_784162428414900_1411224900_n18336995_784162771748199_594126454_n
18336988_784162245081585_2101816635_n
18337531_784162281748248_708931805_n18337349_784162335081576_1681503233_n