Ученици од СОУ Јосиф Јосифовски учесници на Млади репортери за животната средина

Учениците од СОУ „Јосиф Јосифовски“ активно се вклучија во националниот проект за Млади репортери за животна средина. Овој проект трае веќе неколку години, а учениците редовно земаат учество. Годинава фокусот беше ставен на 3 главни теми за истражување: мојот зелен град, национален и локален биодиверзитет и одржлив транспорт.

Истиот конкур беше поделен зо три категории: најдобра новинарска статија, најдобра фотографија и најдобро видео. Членовите на новинарката секција од нашето училиште напишаа статија и направија фотографија кои беа испратени на конкурсот.

http://goo.gl/PKr4tP – Сања Атанасова

http://goo.gl/4yeOwr – Марија Бојкова

http://goo.gl/LH2CHV – Мартин Бојмалиев и Филип Ќамилов

Провери го и ова!

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ПРОВЕРКА НА ЗНАЕЊА И ОЦЕНУВАЊЕ

Почитувани наставници, ученици и родители, со писмо бр.08-1088/1 од Министерството за образование и наука од …

Powered by keepvid themefull earn money