Успех на литературен конкурс „Творам за Македонија“


На овогодинешниот литературен конкурс „Творам за Македонија“ на тема „Мојата иднина, ја создавам јас“ ученичката Марија Бојкова под менторство на професорката Бисерка Гунова беше меѓу првите пет наградени ученици. Литературниот конкурс го организира фондацијата „Никола Кљусев“ со поддршка на Министерството за култура на Република Македонија.

Проектот Творам за Македонија има за цел да го поттикне творештвото и креативноста на учениците од основните и средните училишта во Македонија. Преку овој конкурс, учениците имаат можност да ги изразат своите искрени чувства на идентитет и љубов кон својот јазик.

Comments

comments

Check Also

Нови успеси на учениците од СОУ Јосиф Јосифовски по предметот Биологија

Под менторство на проф. Ани Костадинова на државниот натпревар по Биологија освоени се следните награди: …

Powered by keepvid themefull earn money