Трето место на државен натпревар по спелување


На 21.05.2016год. ( сабота) во Меѓународното училиште „Нова“ во Скопје се одржа Државниот натпревар по спелување на англиски зборови(Macedonian National Spelling Bee 2016).

Ученикот Борјан Карајанов (III-4) под менторство на професорката Емилија Дуганова го освои третото место во категоријата ученици од трета и четврта година.

Comments

comments

Check Also

Нови успеси на учениците од СОУ Јосиф Јосифовски по предметот Биологија

Под менторство на проф. Ани Костадинова на државниот натпревар по Биологија освоени се следните награди: …

Powered by keepvid themefull earn money