СОУ „Јосиф Јосифовски“ го прослави својот патронат


СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија минатата недела со бројни активности го прослави својот патронен празник.

На 3.5.2017 год. во Народниот театар во Гевгелија се одржа традиционалната франкофонска вечер . Преку песни, танци и драмски изведби на интересен и забавен начин на присутните им беше прикажана убавината на францускиот јазик и култура. На манифестацијата учествуваа и ученици од ООУ Крсте Мисирков кои на симпатичен начин ја покажаа љубовта кон францускиот јазик.

18336995_784162771748199_594126454_n

Посебна чест беше и присуството на г-ѓа Марија Николова, претставник од Националната комисија за Франкофонија и г-ѓа Милена Касапоска-Чадлоска, претседателка на Здружението на професори по француски јазик на Македонија.

18309112_784163805081429_1632602720_n

Пред почетокот на дисиминација настап имаше средношколскиот хор на СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија под менторство на професорот Илија Атанасов.18425998_1749491918674863_1621986663_n

Дисиминацијата започна со  презентација на основните предуслови за развој на е-бизнис стратегија, а  заврши со поттикнување на присутните гости  за инвестирање во идеите како најголем капитал,извор на иновација и клучен момент во сите човечки промени и прогрес преку креираните е-бизнис планови на учениците.

18361446_1749465682010820_1833910550_n

 

18386625_1749465568677498_1186006654_nНа 5.5.2017год. (петок) се одржаа спортски натпревари меѓу училиштата СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија и СОУ„Кочо Рацин“-Велес. Присутни беа и професори од СОУ“Кочо Рацин“-Велес како дел од проектот за меѓуетничка соработка во образованието.

DSCN36941

Исто така, се положи цвеќе на спомен обележјето во училишниот двор на патроните на нашата сегашност Јосиф Јосифовски и  Ристо Поп Ристов.DSCN3700

DSCN3704DSCN3720

 

DSCN3708„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија е синоним за добро организирано и квалитетно училиште во кое годишно се школуваат околу 1000 ученици. Повеќе од 60 години СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија е диригент на образовните и културните текови во градот. Успесите и постигањата докажуваат дека учениците и наставниот кадар се искрено посветени на работата. Училиштето е почитуван партнер во заедницата извор од кој пие приватниот бизнис сектор, но и непресушен бунар кој го напијува интелектот на јавниот сектор. “, истакна  директорот на СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија,   г-н Борче Нечевски.

DSCN3709DSCN37141

Comments

comments

Check Also

Успех на интернационален гастрономски фестивал „COOK AND SERVE 2019“

На интернационалниот фестивал „COOK AND SERVE 2019″ што се одржа на 10.5.2019год.  во Штип,  учениците …

Powered by keepvid themefull earn money