Проектот „Молекуларна гастрономија“ на насловните страници во Шибеник


Во рамките на програмата Еразмус +,  22 ученика од угостителско-туристичка струка на СОУ „Јосиф Јосифовски“-Гевгелија , заедно со три професори-ментори имаат можност да бидат дел од двонеделна мобилност во партнер организација во Шибеник.

Учениците стекнуваат вештини за истражување, применување на физичките и хемиските трансформации на состојките коишто се случуваат за време на готвењето.

На 14-ти октомври се изврши дегустација на рецептите во рамки на правецот молекуларна гастрономија, подготвени токму од учениците од угостителско-туристичка струка на СОУ „Јосиф Јосифовски“ – Гевгелија и угостителското-туристичко училиште во Шибеник. Овој настан го привлече вниманието на медиумите. Погледнете што пишуваат медиумите во Шибеник.

Comments

comments

Check Also

 СОУ„Јосиф Јосифовски“ се стекна со Повелба за мобилност за стручно образование и обука 

На 19.09.2017 година в.д. директорот на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност г. …

Powered by keepvid themefull earn money