ПЛАСМАН НА ОЛИМПИЈАДА ПО ХЕМИЈА


На 14 мај 2016 година на Институтот за хемија на Природно-математичкиот факултет во Скопје се одржа третиот државен натпревар по хемија за учениците од средните училишта во организација на Сојуз на хемичарите и технолозите на РМ.

На натпреварот се пласираа 106 ученици од вкупно пријавени 468 ученици од 50 средни училишта по одржаните општински и регионални натпревари на 12 март и 9 април. Имено, по освоеното прво место на Слободанка Смилкова, второ место на Дарко Папалазов и трето место на Иван Минчев на регионалниот натпревар по хемија , учениците постигнаа успех и на државниот натпревар по хемија.

Имено, ученичката Слободанка Смилкова се пласира на 7-то место во втора категорија и обезбеди пласман  на Олимпијада. Ученикот Дарко Папалазов се пласира на 9-тото место во втора категорија  и обезбеди пласман на Олимпијада 2016 година. Ученикот Иван Минчев доби пофалница. Учениците беа под менторство на професорката Софче Кочева.

13249559_1593605810930142_841563888_n

13228003_1593605804263476_341340079_n

13220073_1593605837596806_1111306033_n

Comments

comments

Check Also

Нови успеси на учениците од СОУ Јосиф Јосифовски по предметот Биологија

Под менторство на проф. Ани Костадинова на државниот натпревар по Биологија освоени се следните награди: …

Powered by keepvid themefull earn money