Обука од Националната агенција за европски програми и мобилност


На 5.10.2016год. во ОУ„Кочо Рацин“-Нов Дојран, во Нов Дојран со почеток од 12часот се одржа обука од страна на Националната агенција за европски програми и мобилност. На инфо денот говореа претставници од Националната агенција за европски програми и мобилност и ги претставија програмите „Еразмус плус 2014-2020“ и европските иницијативи „Еуропас“, „Евридика“, Е-твининг, Еурогајденс, Еуродеск и ЕКВЕТ.

Со имплементацијата на програмата „Еразмус плус“ во Република Македонија се обезбедува огромна поддршка на образованието, обуката, младите и спортот. Оваа програма придонесува кон надградување на институционалните капацитети, како иличниот и професионалниот развој на сите чинители во полето на образованието, обуката, младите и спортот.

СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија оваа година има одобрено успешна апликација за четвртиот проект од програмата Еразмус+, при што ученици од економско-правна и трговската струка ќе имаат можност да бидат дел од двонеделна практична обука во Република Ирска.

Comments

comments

Check Also

Успех на интернационален гастрономски фестивал „COOK AND SERVE 2019“

На интернационалниот фестивал „COOK AND SERVE 2019″ што се одржа на 10.5.2019год.  во Штип,  учениците …

Powered by keepvid themefull earn money