Обука за модернизација на системот за средно стручно образование

      Во рамките на тековните активности за реформи на средното стручно образование, проектот “Јакнење на доживотното учење преку модернизација на системите за средно стручно образование и образованието на возрасните“, финансиран од Европската Унија, продолжи со спроведување на предвидените активности за учење на учениците и оценување, за наставниот кадар на средните стручни училишта.      За таа цел, девет професори од средното стручно образование кои предаваат општи образовни предмети и стручни предмети во СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија беа на обука за наставниот кадар од средните стручни училишта на РМ за областа учење и оценување. Обуката се одржи од претставници од  Министерството за образование и наука и Британскиот совет во временскиот период од 16-ти до 19-ти август во хотел Дрим.

Провери го и ова!

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ПРОВЕРКА НА ЗНАЕЊА И ОЦЕНУВАЊЕ

Почитувани наставници, ученици и родители, со писмо бр.08-1088/1 од Министерството за образование и наука од …

Powered by keepvid themefull earn money